MAKEOVER

מהפך במטבח הכפול

  • Facebook
  • Instagram

הלקוח: זוג בגילאי ה- 60 עם ילדים שבגרו ויצאו מהבית, המטבח הוא לב הבית הם מבשלים ומארחים הרבה ורצו מטבח כשר ופונקציונאלי

האתגר: מטבח ישן ומסורבל עם חלון גדול ושמש ישירה ומסנוורת בכל שעות היום. במטבח היו מערכות ישנות, אין גישה נוחה לכלי המטבח, תנועתיות מוגבלת, נדרשות מערכות כפולות לשמירת כשרות. בנוסף, פינת ישיבה לא נוחה.

הרעיון העיצובי: בחרתי להשתמש בחומרים ברמה גבוהה כמו משטחי שיש שעמידים בחום שמאפשרים הכשרה, תכנון נגרות מתאים לצרכיהם, על הקיר מעל הכיריים הכפולים תיכננתי ועיצבתי ארון עליון גבוה שייצר נקודת עניין במטבח ויאפשר מקום אחסון רב. שיניתי את תוכנית הקירות בכדי לשלב חלונות עם סינון אור נכון. בחרתי חיפויים וצבעוניות שתעניק לזוג תחושה חמימה וביתית. המטבח תוכנן כך שתהיה גישה ותנועתיות נוחה לזוג בכל חלקי המטבח, מוקמה עמדת שירות מעוצבת בתוך המטבח אשר מופרדת באלגנטיות מבחינה ויזואלית. תיכננתי  את פינת הישיבה במקום מרכזי בבית שתהיה אליה גישה חופשית ומקום לכל המשפחה, כאשר הילדים מגיעים לביקור.

התוצאה: נעשתה מהפכה במטבח שהשליכה על האוירה של כל הבית, העיצוב של המטבח נבחר בקפידה בהתאם לצריכהם ורוצונתיהם של הזוג, המטבח החזיר את בעלת הבית לאוירה האנגלוסקסיטת מבית אביה, המטבח הפך לנוח פונקציונלי ונעים.